7 mai 2019 wow_web

WordPress sau Joomla ? Ce platformă să alegeți pentru site-ul dvs.?

WordPress sau Joomla ? Alegerea unui sistem de management al conținutului (CMS) este o decizie importantă care poate avea impact semnificativ pentru dezvoltarea website-ului dvs. Pentru  fiecare dintre cele doua platforme există avantaje și dezavantaje.

Ambele platforme sunt renumite pentru ușurința în utilizare, fiecare avand oportunități extinse de personalizare și comunități active care dezvolta aceste facilități. În timp ce WordPress și Joomla au avantajele și dezavantajele respective, ambele pot fi utilizate pentru a construi site-uri moderne, cu funcționalități diverse.

Prin urmare dacă ar trebui să alegeți, care dintre ele este cea mai potrivită pentru website-ul dvs.?

#1. WordPress sau Joomla: o comparație pe scurt.

Diferența de bază dintre WordPress și Joomla este că Joomla a început ca un CMS destinat dezvoltării unor site-uri asemănătoare portalului, în timp ce WordPress a fost inițial o platformă dedicată blogurilor. În prezent, WordPress și Joomla sunt perfect capabile să ruleze orice tip de site web.

Din punct de vedere tehnic, atât WordPress, cât și Joomla nu sunt componente individuale de software – funcționează doar atunci când sunt instalate pe un server web. Acesta este, de obicei, un server web pe care îl obțineți de la o companie de hosting.

Dacă doriți să construiți un site web, aspectul cheie care trebuie avut în vedere este urmatorul : Cât de eficient putem să dezvoltăm website-ul, să îl implementăm pe server și care sunt aspectele tehnice ale procesului, în general.

În mod tradițional, Joomla este mai mult orientată spre dezvoltatori căroră nu le este „frică” să lucreze direct pe servere. WordPress, pe de altă parte, este mai ușor de implementat și mai prietenos pentru început.

Spre exemplu, calea pentru a dezvolta un site cu platforma WordPress este după cum urmează:

  1. a) Alegeți o gazdă web pentru site-ul dvs. și creați un cont
  2. b) În timpul procesului de înregistrare, selectați o opțiune pentru a avea programul WordPress instalat automat în contul de găzduire (nu va trebuie să instalați WordPress)
  3. c) Finalizați configurarea de găzduire și conectați-vă la tabloul de bord WordPress
  4. d) Configurați-vă site-ul, instalați o temă și câteva pluginuri necesare.

Pe de altă parte, Joomla, nu vă oferă o astfel de abordare hands-free. Gazdele care permit Joomla nu au de obicei acele procese de instalare personalizate, ceea ce înseamnă că va trebui să faci cele mai multe lucruri pe cont propriu.

Prin urmare, încă nu putem fi siguri care platformă este cea mai indicată pentru website-ul dvs, dacă ar fi să alegem dintre WordPress sau Joomla

În continuare vom face o  comparație detaliată pentru a stabili platform adecvată. Analiza va viza următoarele funcționalități :

  1. Optimizarea motorului de căutare – SEO

Dacă vom comparăm capabilitățile de optimizare a motoarelor de căutare (SEO) ale ambelor platforme, Joomla are o optiune care permite utilizatorilor săi să introducă descrieri meta și cuvinte cheie pentru articole noi. Acestea fiind spuse, adevăratele capabilități de SEO ale fiecărei platforme nu sunt ușor de observat decât dacă aruncăm o privire la pluginurile sau extensiile disponibile pentru sarcină.

Pentru platforma WordPress, avem pluginul (extrem de popular) Yoast SEO – care este puternic, oferă o mulțime de caracteristici și, cel mai important, oricine se poate ocupa de el în câteva minute.

Yoast vă clasifică scorul SEO în diferite zone folosind un sistem de semafor de culori roșii, galbene sau verzi. Mai mult decât atât, plugin – ul vă spune exact cum pentru a îmbunătăți scorul în fiecare zonă de optimizare.

În timpul implementării website-urilor, am folosit pentru optimizare Easy Frontend SEO (EFSEO) care pare a fi cel mai bun pentru Joomla, am putea spune un echivalent al Yoast SEO.

Acesta (EFSEO) vă permite să efectuați multe dintre aceleași sarcini – cum ar fi editarea informațiilor dvs. meta – direct pe partea frontală a site-ului dvs. incluzând de asemenea, un mod automat pentru generarea acestor date fără intervenția dvs.

Cu toate acestea, este clar că  Yoast SEO care poate fi utilizat pe platforma WordPress este cu mult mai eficient.

Datorită acestui lucru, prima rundă (SEO)  este castigată de WordPress în detrimentul Joomla.

  1. Securitate

În ceea ce privește securitatea, întrebarea este următoarea: care platformă este mai sigură ?

Datorită popularității sale, WordPress este țintă gigant în backend, atunci când vine vorba de vulnerabilități de securitate. Fiecare instalare WordPress este unică, datorită miilor de pluginuri  (există un plugin dedicat pentru fiecare functionalitate care se implementează.

Deși acest lucru este pozitiv (referitor la functionalitati), din punct de vedere al securității este și un adevărat coșmar – fiind imposibil să vă asigurați că fiecare plugin utilizează standarde de siguranță adecvate și rămâne compatibil cu versiunile mai noi ale platformei.

În plus, WordPress nu livrează funcții de bază, cum ar fi forțarea unei conexiuni Secure Socket Layer (SSL) pe tabloul de bord – trebuind să modificați fișierele de bază pentru a o activa. De fapt, majoritatea funcțiilor de securitate avansate se bazează exclusiv pe pluginuri.

Pe de altă parte, Joomla oferă ambele opțiuni de a forța conexiunile prin SSL, iar alta pentru 2FA. În plus, oferă propriul set de extensii de securitate , iar dezvoltatorii săi mențin o listă a extensiilor cu  vulnerabilități cunoscute .

Astfel scorul, în acest moment este egal : 1-1.  Securitatea platformei merge la Joomla.

  1. Potențialul de personalizare

Până la această etapă de analiză am descris anumite caracteristici, atunci când vine vorba de plugin-urile WordPress și extensiile Joomla. Ambele CMS au propria listă de plugin-uri pentru cele mai imaginabile cazuri de utilizare – deși WordPress câștigă  în această etapă datorită numărului foarte mare de opțiuni.

Cu toate acestea, atunci când analizăm primele opțiuni de pe fiecare platformă , constatăm că oferta WordPress au o „mână” mai darnică. S-ar putea să fie o analiză subiectivă – însă o simplă comparație între cele două instrumente pe care le-am menționat deja, SEO Yoast și EFSEO (ne indică această ordine), reflectă acest lucru.

Atunci când este vorba de personalizarea stilului site-ului dvs., există teme WordPress pe o parte și șabloane Joomla pe de altă parte, și aceeași poveste se repetă aici ca și în cazul plugin-urilor. Nu numai că este mai ușor să găsești teme WordPress  high quality, dar ele oferă și un nivel mai ridicat de suport și o experiență mult mai bună.

Astfel , runda a treia merge la WordPress, scorul fiind : 2-1 ;

  1. Managementul și potențialul conținutului

Ambele platform , WordPress și Joomla sunt CMS-uri complexe, permițând utilizatorilor să creeze și să gestioneze aproape orice tip de site web. Deși WordPress este adesea asociat cu bloguri simple , este, de asemenea, o soluție excelentă pentru paginile de destinație  și chiar și pentru site-urile complexe.

Pe de altă parte, Joomla este renumită pentru complexitatea sa – deși oferă o  documentație fantastică . Un site construit cu Joomla poate evolua în orice își dorește dezvoltatorul web, însă posibilitatea de învățare este  cu mult mai dificilă pentru utilizatorii fără experiență în dezvoltarea web-ului.

În ciuda faptului că raportul dintre cele două platforme este egal în ceea ce privește potențialul de dezvoltare al acestora , este corect să spunem că WordPress le permite utilizatorilor să își gestioneze conținutul cu o mai mare ușurință. Oricine poate instala platform, și să învete relativ rapid, cum se creează posturi, pagini sau tipuri personalizate de posturi  în câteva minute, în timp ce Joomla este mai puțin prietenos.

Luând în considerare toate aceste lucruri, trebuie să adjudecăm runda finală platformei WordPress. Astfel din punctul nostru de vedere concursul este caștigat în acest moment de WordPress !

Concluzie

În unele funcționalități, Joomla este mai flexibilă decât WordPress. Acesta oferă un sistem incredibil de personalizabil care poate lua aproape orice formă doriți și vă permite să implementați o mulțime de personalizări în amănunt, fără a se baza pe extensii. Cu toate acestea, între WordPress și Joomla nu poate fi decât un câștigător, iar coroana trebuie să meargă la WordPress.

WordPress surclasează Joomla când vine vorba de SEO, posibilitățile de personalizare, și de gestionare a conținutului – astfel încât alegerea este clară. În plus, WordPress este pur și simplu mai ușor de preluat pentru noii utilizatori, iar popularitatea sa îi conferă avantajul suplimentar de a oferi utilizatorilor o structură de suport mai bună.

web source : https://themeisle.com/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.